Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark orderingång för Ebusco

En Ebusco 2.2 i trafik i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

Den holländska elbusstillverkaren Ebusco redovisar en starkt ökad orderingång och siktar på att tillverka mer än 3 000 elbussar årligen. Företaget nådde ett rörelseresultat på – 34,8 miljoner euro (cirka 386 miljoner SEK) men räknar med positivt rörelseresultat och en ökad orderingång under det här året. Det framgår av Ebuscos årsredovisning som presenterades på onsdagsmorgonen.

Ebuscos orderingång under fjolåret var stark och företaget hade vid årsskiftet beställningar på 1 474 bussar mot 325 i slutet av år 2021. Under fjolåret fick Ebusco order på 1 225 bussar, optioner inräknade. Av dessa avsåg 336 beställningar företagets lättviktsbuss Ebusco 3.0 som bland annat har beställts av svenska Connect Bus samt Svealandstrafiken.

Företaget räknar med att det under de närmaste 12 – 24 månaderna kommer att upphandlas 4 744 elbussar på de marknader där Ebusco är verksamt.

Under 2022 ökade Ebusco omsättningen med 360 procent till 111,5 miljoner euro (1,25 miljarder SEK) och rörelseresultatet blev ett minus på 34,8 miljoner euro (386 miljoner SEK). I likhet med andra fordonstillverkare stördes Ebuscos produktion och resultat av de globala problemen när det gäller leveranskedjorna vilket också har gjort att företagets egna leveranser har försenats.

Under 2023 räknar Ebusco med en kraftig omsättningsökning och ett positivt rörelseresultat för helåret. Inom fem år är målet att tillverka drygt 3 000 elbussar om året.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)