Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor elbussorder till Van Hool

Van Hool har fått en stororder på elbussen A15LE E. Bild: Van Hool.

Den belgiska busstillverkaren Van Hool har fått en order på 54 batterielektriska bussar till det holländska bussföretaget Qbuzz som också har beställt ett stort antal elbussar från Ebusco (klicka här). Bussarna ska levereras under nästa år och sättas i trafik i två holländska provinser, Groningen och Drenthe, under sista kvartalet 2024.

De treaxliga, femton meter långa bussarna är av modell Van Hool A15LE E och har 55 sittplatser och digitala backspeglar. De ska användas i regiontrafik i de båda provinserna och är utrustade med komfortabla stolar med fotstöd och fällbara bord.

Tidigare har Qbuzz beställt nio Van Hool Astromega TDX27 dubbeldäckare samt trettio bränslecellsbussar.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)