Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny stororder på eldrivna dubbeldäckare

Brittiska Alexander Dennis och kinesiska BYD har tagit hem ännu en stororder på eldrivna dubbeldäckare. Foto: ADL.

Den brittiska busstillverkaren ADL (Alexander Dennis) och BYD har vunnit en ytterligare stororder på batterielektriska dubbeldäckare. Det är bussjätten National Express i West Midlands som har beställt 170 BYD-ADL Enviro400EV från busstillverkaren som har sitt högkvarter i Falkirk, Skottland.

I och med den nya ordern kommer National Express i West Midlands att få 329 bussar av samma modell i sin flotta. För en tid sedan beställde bussoperatören 130 Enviro400EV för trafik i staden Coventry som därmed blir den första staden i Storbritannien med helt elektrifierad busstrafik.

Samtliga bussar ska drivas med förnybar, grön el.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)