Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvoföretag får jätteorder på elbussar

Volvo Bussars kanadensiska dotterbolag Nova Bus har fått en order på 1 230 elbussar av modell LFSe+. Bild: Nova Bus.

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag Nova Bus har fått en order på 1230 eldrivna stadsbussar till ett ordervärde på 2,2 miljarder kanadensiska dollar vilket motsvarar cirka 17 miljarder svenska kronor. Beställare är den kanadensiska delstaten Quebec och ett flertal kanadensiska städer, uppger den kanadensiska tidningen La Presse. Ordern har ännu inte officiellt bekräftats av parterna.

Det var för nästan ett år sedan som regeringen i Quebec under ledning av premiärminister François Legault gav grönt ljus för ett köp av 1 230 tolvmeters elbussar. Bussarna är avsedda för trafikföretag i nio städer: Montreal, Laval, Quebec, Longueuil, Lévis, Outaouais, Sherbrooke, Trois-Rivières och Saguenay. Lokaltrafiken i Montreal, Société de transport de Montréal, svarar för själva inköpet till städerna.

Quebec har krävt minst 25 % kanadensiskt innehåll i bussarna samt att slutmontering av bussarna ska ske i Kanada.

Enligt La Presse kommer produktionen att ske vid Nova Bus´ fabrik i kanadensiska Saint-Eustache.

De första bussarna ska levereras nästa år. Kontaktet gäller till 2027.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)