Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus ökar i Sverige

Resandet ökar för FlixBus. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus ökar sin trafik i Sverige. Inför Kristi Himmelfärdshelgen noterar företaget en tydlig ökning i antalet resenärer jämfört med i fjol. Störst ökning får Oslo. Här har antalet resenärer tredubblats. Till Köpenhamn har bokningarna dubblerats. FlixBus har därmed ökat turtätheten på samtliga avgångar i sitt linjenät.

– Vi har sett en kraftig ökning i biljettförsäljningen under hela våren och Kristi himmelsfärd kommer bli en reseintensiv helg för oss i expressbussbranschen, säger Kajsa Ekelund, kommunikationsansvarig på FlixBus.

Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Jönköping och Köpenhamn är de destinationer som lockar mest. De två största resdagarna blir torsdag den 18 maj med hemresa söndag den 21 maj.

FlixBus har även en ny linje i sitt nätverk, linje 610. Linjen utgår från Sandviken vidare till Gävle, Uppsala, Arlanda flygplats, Stockholm Cityterminal och slutligen Nynäshamns färjeterminal. Linjen passar avgång- och ankomsttid med färjan till Gotland vilket innebär att även stockholmarna och gotlänningarna har fått en ny direktförbindelse.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)