Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina överklagar Norrbottensupphandling

Foto: Johan Baggström.

Bussoperatören Nobina överklagar den upphandling av trafiken på ett antal stomlinjer som Länstrafiken i Norrbotten nyligen avgjorde. Fyra företag lämnade anbud på trafiken och två tilldelades uppdrag, dock ej Nobina som Länstrafikeni sin utvärdering ansåg hade högst pris på alla de områden där Nobina bjöd. Fel, menar bussföretaget.

Upphandlingen (klicka här) gällde uppdrag för totalt 30 bussar och trafik på sju linjer. Länstrafiken Norrbotten tilldelade Connect Bus Sandarna samt Centrala Buuss i Norrbotten var sin del av trafiken.

Till förvaltningsrätten i Luleå skriver Nobina att Länstrafiken inte har följt föreskrifterna i upphandlingsdokumenten vid utvärderingen av anbuden.

– Eftersom Nobina har lämnat det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet skulle Nobina ha tilldelats kontrakt. Länstrafiken har dock tillämpat föreskrifterna i upphandlingen på ett felaktigt sätt, och därvid bortsett från att Nobina har haft lägst utvärderingspris, skriver Nobina.

Företaget hävdar att Länstrafiken därmed har brutit mot LUF, lagen om upphandlingar inom försörjningssektorn.

Nobina begär att domstolen i fösta hand ålägger Länstrafiken att göra om utvärderingen och att Nobina tilldelas två eller tre av de sex anbnudsområdena i upphandlingen, bland annat det tunga uppdraget om stomlinjetrafiken mellan Luleå och Boden.

I andra hand vill Nobina att upphandlingen görs om.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)