Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arbetspendling och godstrafik i fokus för ny transportinfrastruktur

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD). Foto: Ulo Maasing.

Arbetspendling och godstrafik ska underlättas för att stärka jobb och tillväxt i hela landet. Det skriver regeringen när man nu ger Trafikverket i uppdrag att ta fram ett underlag för den kommande transport-infrastrukturen för planperioden 2026 – 2037.

I uppdraget till Trafikverket betonar regeringen vikten av underhåll av vägar och järnvägar, samtidigt som man står fast vid att inte genomföra utbyggnaden av nya höghastighetsbanor.

Trafikverket ska också skärpa sitt arbete med kostnadskontroll och se över finansieringsformer som banavgifter, trängselskatt, infrastrukturavgifter och medfinansiering.

I uppdraget ingår också att göra en trafikslagsöverskridande analys som täcker in vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Syftet med uppdraget till Trafikverket är att ge regeringen ett underlag för bedömning av ekonomiska ramar och inriktning för åtgärder i transportinfrastrukturen för perioden 2026–2037.

– Nu lägger vi grunden för den kommande långsiktiga planen för landets transportinfrastruktur. Regeringen prioriterar att fortsätta förbättra den infrastruktur vi har och reparera där det behövs, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD).

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)