Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fördubblad veterantur efter fjolårssuccé

Veteranturen dubbleras i sommar. Bild: Stromma.

Att resa som förr i tiden med buss, båt och tåg har visat sig vara populärt. Så populärt att Stromma i sommar dubblerar turerna med Veteranturen som lanserades i fjol (klicka här). Veteranturen går från Uppsala till Skokloster med fartyget M/S Enköping, veteranbuss till Fjällnora och sedan tåget Lennakatten tillbaka.

– Förra sommarens Veteranturer blev en succé. Vi såg att det fanns ett stort intresse att resa som i äldre tid och uppleva hur det var förr. Det är både spännande och väcker minnen, säger Peter Henricson, affärsområdeschef Stromma Sverige.

Veteranturen består av de tre färdsätten båt, tåg och buss. Först reser man med M/S Enköping som är byggd 1868 och världens äldsta passagerarfartyg i drift till Skokloster och Pilsbo. Därifrån går färden vidare med veteranbuss via Linnés Hammarby till Fjällnora. Därefter fortsätter man med det historiska tåget Lennakatten tillbaka in till Uppsala.

Men det går också att resa i omvänd riktning. Resan tar mellan sex och sju timmar, beroende på i vilken riktning man reser

Premiärturen går den 6 juli. Därefter körs Veteranturen varje torsdag och lördag till och med 12 augusti. Priset är 395 kronor.

– Vi är stolta och glada att vi nu kan erbjuda turen även i sommar och med ännu fler avgångar. Vi hoppas förstås att förra årets succé upprepar sig och att fler tar chansen att uppleva denna unika historiska utflykt, säger Peter Henricson.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)