Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Återhämtning för färdtjänstresor

Färdtjänstresorna fortsätter att återhämta sig efter pandemin. Foto: Samtrans.

Färdtjänstresorna fortsätter att återhämta sig efter pandemin, visar ny statistik från Trafikanalys. Under 2022 genomfördes totalt nio miljoner enkelresor med färdtjänst, en ökning med 20 procent från föregående år, men två miljoner färre resor jämfört med innan pandemin.

Sett i ett längre perspektiv har genomsnittligt antal enkelresor per person med färdtjänsttillstånd legat på en relativt stabil nivå. Däremot har antalet färdtjänsttillstånd minskat med tiden. Drygt 27 personer per 1 000 invånare hade färdtjänsttillstånd 2022, vilket kan jämföras mot knappt 28 personer föregående år och 50 personer för 20 år sedan.

Riksfärdtjänst utnyttjades i fjol av cirka 7 500 personer. Dessa gjorde sammanlagt drygt 32 000 resor. Även här har en återhämtning skett jämfört med pandemiåren, men antalet resor med riksfärdtjänst är fortfarande lägre än 2019.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)