Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resenär omkom när dubbeldäckare gick av vägen

En passagerare omkom på onsdagen vid en bussolycka i Östergötland.

En passagerare omkom när en av Östgötatrafikens bussar på onsdagsmorgonen gick av vägen utanför Grebo, på väg mot Åtvidaberg. Bussen, en dubbeldäckare med cirka 80 sittplatser, ägs av bussföretaget Nobina.

Olyckan inträffade på Östgötatrafikens linje 30. Sex resenärer fanns ombord, förutom föraren. Den omkomne är en man i sextioårsåldern. Ytterligare fyra passagerare fördes till sjukhus.

Olyckan inträffade på riksväg 35 vid Röstens gård där bussen har, en Scania/Van Hool dubbeldäckare, kört i diket på vägens högra sida och lagt sig på sidan. Orsaken till olyckan är för närvarande okänd. Polisen har inlett en förundersökning av olyckan som grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Det är med stor sorg vi har tagit emot information om att en av våra resenärer har omkommit i samband med bussolyckan. Det är en oerhört tragisk händelse och våra tankar går nu främst till de anhöriga, säger Sofia Malander, vd på Östgötatrafiken.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)