Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storupphandling av serviceresor

Nio företag, bland dem Telepass, ska köra serviceresor på uppdrag av Jönköpings Länstrafik. Foto: Ulo Maasing.

På onsdagen blev det klart vilka trafikföretag som under fyra år får köra serviceresor på uppdrag av Jönköpings Länstrafik, JLT. Totalt handlar det om trafik med närmare 200 fordon som JLT nu har upphandlat. Nio trafikföretag delar på uppdraget. Trafikstart är den 1 september 2024.

– Serviceresor är en stor och viktig del av Länstrafikens verksamhet. Vår intention är att fortsätta att utveckla servicereseverksamheten tillsammans med de trafikföretag som vi kommer att skriva avtal med, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör för Länstrafiken.

Totalt gäller upphandlingen 193 fordon, fördelade över hela Jönköpings län. Det är 57 personbilar, 95 specialfordon med plats för kunder som är gående alternativt sitter i rullstol samt 41 specialfordon med plats för kunder som reser liggande, är gående alternativt sitter i rullstol.

JLT fick in sammanlagt 17 anbud på trafiken och har antagit nio trafikföretag: Fyrbodals taxitransporter; Connect bus Sandarna; Flexbuss Sverige; Lyck bil- och bussaktiebolag; Nässjö taxi ekonomiska förening; Swetaxi beställningscentral/Linköpings taxi; Taxi touring; Telepass samt Västbo taxi.

De trafikföretag som kör på hållbara drivmedel som grön el, biogas eller HVO får en särskild miljöersättning. Fler personbilar än tidigare kommer dessutom att vara elbilar, elhybrider eller laddhybrider.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)