Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gotlandsfärja ur trafik längre än väntat

M/S Drotten ur trafik längre än väntat. Foto: Gotlandsbolaget.

Destination Gotlands fartyg M/S Drotten kommer att vara ur trafik ännu längre än vad som var väntat tidigare. Samtliga avgångar med fartyget är nu inställda till och med den tidigast 27 augusti.

M/S Drotten togs ur trafik i fredags förra veckan sedan man upptäckt ett fel på drivlinan (klicka här). Färjan bogserades till ett varv i Odense i Danmark. Där har man nu konstaterat ett fel på propelleraxeln.

Reparationen drar ut på tiden längre än väntat. Så sent som i början av veckan trodde Destination Gotland att det fanns en möjlighet att sätta färjan i trafik den 20 augusti, men nu är det alltså tidigast 27 augusti som gäller.

– Många varv i Östersjöregionen är för närvarande fullbelagda och det kommer därför dröja innan M/S Drotten kan gå i trafik igen. Vi kommer att sätta in extraturer med våra två andra fartyg M/S Visby och M/S Gotland och samtliga resenärer kommer att få information om sina nya avgångstider”, säger Marcus Risberg, vd för Destination Gotland.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)