Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

M: Flagga för Ukraina på bussar och tåg

I Riga finns den ukrainska flaggan på dörrarna till alla bussar och spårvagnar.

Med inspiration hämtad från Lettlands huvudstad Riga vill Moderaterna i Region Stockholm att SL:s bussar och tåg ska flagga för Ukraina. Det ska ske genom dekaler på fordonens dörrar.

– Vi behöver fortsatt markera i ord och handling till stöd för Ukraina och dess folk. En liten men tydlig insats vore att låta SL-trafiken flagga för Ukraina, säger oppositionsregionrådet Kristoffer Tamsons (M).

Förslaget innebär en symbolisk flaggning för Ukraina i form av en dekal föreställande den ukrainska flaggan fästs på insidan och utsidan vid dörrparen på SL:trafikens bussar och tåg.

– En flaggning av det slag vi nu föreslår blir en enkel men tydlig symbol, dels för att påminna om Ukrainas kamp för sin frihet, dels för att markera att deras kamp också är vår. Om Lettland och Rīga fixat detta vore det i mina ögon märkligt om inte Stockholm och SL skulle gör det, säger Kristoffer Tamsons.

Moderaterna i Region Stockholm har tidigare tagit initiativ för att låta ukrainska pass gälla som färdbevis i SL-trafiken, donera bussar till Ukraina, döpa busshållplatsen vid ryska ambassaden till ”Fria Ukrainas plats”, utesluta Ryssland ur internationella kollektivtrafikorganisationen UITP och slänga ut Mondelez ur SL:s varuautomater.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)