Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussmässa fokuserar på Norden och innovation i bussbranschen

Den tyska bussmässan Bus2Bus är på digital turné. På onsdag har turen kommit till Sverige och övriga Norden. Foto: Ulo Maasing.

Den tyska bussmässan Bus2Bus sätter strålkastarljuset på Norden och arbetet i de nordiska länderna när det gäller innovativa och hållbara lösningar för busstrafik. Det sker i ett direktsänt seminarium på onsdag den 20 september. Bland deltagarna finns Anna Grönlund, branschchef vid Sveriges Bussföretag, Gerhard Wennerström, vd för Samtrafiken och Agnieszka Skóra, affärsutvecklingschef vid det finska företaget Kempower som levererar laddinfrastruktur för elbussar. Seminariet är öppet för alla och kostnadsfritt.

Inför seminariet konstaterar Bus2Bus att Norden är ledande när det gäller innovationer och hållbarhet inom transportsektorn. Seminariet kommer att ta upp en radämnen. Bland dessa finns hållbara transportlösningar inom både kollektivtrafik och långväga busstrafik, avanderade algternativa drivlinor, laddinfrastruktur, teknik för självkörande fordon och användning av artificiell intelligens, AI.

Det nordiska seminariet är ett i en hel digital turné i Europa som görs av Bus2Bus inför den fysiska mässan i Berlin i april nästa år.

Redan inför fjolårets mässa genomförde Bus2Bus en liknande turné som gav blodad tand.

Seminariet hålls på engelska och äger rum den 10 september klockan 10.30. Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla, men för att kunna ta del av det måste man registrera sig.

Klicka här för att registrera dig.

Den fysiska mässan Bus2Bus hålls på Berlinmässan den 24 – 25 april nästa år.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)