Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny styrelseordförande i Volvokoncernen

Pär Boman föreslås till ny styrelseordförande i AB Volvo. Bild: Volvo.

Valberedningen i AB Volvo föreslår att Pär Boman utses till ny ordförande och ledamot i företagets styrelse vid årsstämman i mars 2024. Den nuvarande styrelseordföranden Carl-Henrik Svanberg har avböjt omval. I AB Volvo ingår bland annat Volvo Bussar och Volvo Lastvagnar, däremot inte Volvos personbilsverksamhet.

Pär Boman är idag ordförande i AB Volvos valberedning. Det är en roll han avser att lämna om stämman röstar för honom som styrelseordförande. Dock kommer han i sådant fall föreslås kvarstå som ledamot i valberedningen i egenskap av styrelsens ordförande.

– Pär Boman har lång erfarenhet från flertalet styrelser i svenska börsbolag inom olika branscher och är en erkänt mycket skicklig ledare, säger Anders Oscarsson, ledamot i valberedningen för AB Volvo.

Pär Boman är född 1961 och har bland annat varit vd och koncernchef för Handelsbanken där han senare blev styrelseordförande. Han är idag styrelseordförande i SCA och Etsy, men har avböjt omval och avser att lämna bolagens styrelser i mars 2024.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)