Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rättsprocess tvingar Blekingetrafiken att upphandla på korttidsavtal

Blekingetrafiken korttidsupphandlar busstrafiken på grund av att regionens stora upphandling tidigare i år är uppe till rättslig prövning.

Blekingetrafiken ska upphandla busstrafiken i Blekinge på ett korttidsavtal som ska löpa från augusti 2024 till augusti 2025. Anledningen är att det avtal som nu finns för busstrafiken i Blekinge löper ut, samtidigt som den upphandling som Blekingetrafiken gjorde i januari ska överprövas i förvaltningsrätten.

Upphandlingen vanns av Connect Bus Sandarna (klicka här), men överprövningen gör att företagete inte bedöms kunna starta etableringen av sin verksamhet i tid för en lyckad trafikstart i augusti nästa år eftersom det krävs en etableringstid på cirka 18 månader för etableringen. Idag körs trafiken av Bergkvarabuss.

Korttidsavtalet syftar till att säkra att Blekingetraifken inte står utan avtal och busstrafik.

Korttidsavtalet ska utgå från det befintliga avtalet mellan Region Blekinge och Bergkvarabuss. Regionen beräknar avtalsvärdet till 364 miljoner kronor.

Connect Bus Sandarna är ett för Blekinge helt nytt trafikföretag. Avtalet i upphandlingen i januari omfattar all linjelagd busstrafik i Blekinge samt skolskjutstrafik i Karlshamn, cirka 130 bussar, har en avtalstid på tio år ochr ett totalt värde på cirka 3 miljarder kronor.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)