Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer blandat i Värmland

Värmlandstrafik bygger ut mixtrafiken. Foto: Värmlandstrafik.

Det ska bli mer blandat på skolbussarna i Värmland. Värmlandstrafik lanserar nu sin mixtrafik i allt fler kommuner. Mixtrafik är en tjänst där allmänheten kan boka plats på skolbussarna och finns idag i kommunerna Grums, Arvika, Fagerås och utvalda turer i Sunne.

– För personer som bor på landsbygden där det i vanliga fall inte går kollektivtrafik men där det finns tillgång till skoltrafik, innebär detta nya resmöjligheter, säger Sebastian Tay Hannebo som är projektledare på Värmlandstrafik för tjänsten.

Genom att öppna upp skolbussturerna för allmänheten får fler nytta av den buss som ändå passerar på vägen till och från skolan. Platsen på bussen bokas kostnadsfritt på nätet med hjälp av bank-id, där den som bokar kan välja mellan en rad olika stopp längs med vägen.

Under bokningen kan resenären se om det finns en ledig plats på den önskade turen och sträckan. Antalet platser på bussen och turens rutt skiftar något från dag till dag, eftersom det är de skolskjutsberättigade elevernas behov som ligger i grunden.

Senast 30 minuter innan turen startar från första hållplats och högst en vecka i förväg går det att boka plats.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Det där var nog bland det dummaste upplägg jag hört på länge.
    Hur skall man som resenär kunna lita på att få en plats tex för pendelresande till jobbet om man inte vet något och inte ens vet om bussen passerar den dagen?

    Tanken är säkert god, men jag kan ju inte resa in till stan och sedan inte veta om jag kommer hem igen eller inte.

    Bättre kan ni Värmlandstrafik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)