Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN bygger batteriverkstäder

Buss- och lastbilstillverkaren MAN etablerar ett nät av verkstäder för sina elbussar och ellastbilar. Foto: MAN.

Buss- och lastbilstillverkaren MAN ska under 2024 och 2025 bygga ett helt nät av verkstäder för batterireparationer i Europa.  Där ska batterier från eldrivna bussar och lastbilar repareras. De två första verkstäderna, i Tyskland respektive Spanien, är redan i drift.

Länder som står på tur är Italien, Danmark eller Norge, Österrike, Belgien, Nederländerna, Frankrike, Polen och Storbritannien. Anläggningar i ytterligare europeiska länder är också planerade.

Bakgrunden är att MAN i år kommer att börja leverera de första ellastbilarna till kunder. Redan är mer än 1 000 elbussar och mer än 2 400 batteridrivna skåpbilar från MAN i trafik på de europeiska vägarna. Elbussarna började serieproduceras av MAN 2020, likaså de batteridrivna skåpbilarna.

Erfarenheterna från den första verkstaden i Hannover används nu för att etablera reparationscentra på andra marknader. Enligt MAN är målet att etablera en sådan anläggning på varje marknad där MAN finns med sina batteridrivna kommersiella fordon, det vill säga bussar och lastbilar. Att reparera och rekonditionera batterier syftar till att ge dem ett så långt liv som möjligt i själva fordonen.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)