Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storvinst för Tallink

Tallink Grupp gjorde ett starkt resultat i fjol. Foto: Tallink Grupp.

Tallink Grupp med Tallink och Silja Line, gjorde en storvinst 2023. Resultatet uppgår till 78,9 miljoner euro, det vill säga cirka 886 miljoner kronor. Det framgår av Tallinks bokslutskommuniké som presenterades på torsdagsmorgonen.

Sammanlagt reste 5 705 600 passagerare med rederiets fartyg underf året, en ökning från 5 462 085 år 2022. Även personbilar och bussar ökade. Däremot var frakten under en betydande press med en kraftig minskning av antalet fraktenheter.

Tallink Grupps intäkter uppgick till 835,3 miljoner euro under 2023, en ökning från 771,4 miljoner euro 2022. Rörelseresultatet blev 214,5 miljoner euro mot 135,8 miljoner euro året innan.

– Det finansiella resultat som vi rapporterar idag är resultatet av otroliga ansträngningar, fortsatt hårt arbete, otaliga sömnlösa nätter och många uppoffringar av alla Tallink Silja Lines anställda. Våra 4 900 anställda har långsamt och stadigt återskapat den starka grund som vi nu kan bygga vår framtid på, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

– Under 2024 kommer vi att fortsätta fokusera på att bibehålla lönsamheten samtidigt som vi balanserar de höga bränslekostnaderna och andra ökande kostnader, som bland annat kommer från det faktum att sjöfarten inkluderats i EU:s system för handel med utsläppsrätter sedan 1 januari i år. Vi intensifierar också våra ansträngningar för att hitta ny teknologi och nya lösningar för att bidra i kampen mot klimatförändringarna.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)