Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordår mellan Umeå och Vasa

Wasaline hade i fjol ett rekordår när det gäller antalet passagerare mellan Umeå och Vasa. Foto: Wasaline.

Rederiet Wasaline hade i fjol ett rekordår när det gäller passagerartrafiken mellan Umeå och Vasa. Samtidigt minskade rederiet sin miljöpåverkan enligt den bokslutsrapport som rederiet presenterade på torsdagsförmiddagen.

Trots att bokningarna på grund av konjunkturläget minskade betydligt under det sista kvartalet redovisar Wasaline för helåret i fjol 4,4 procent fler passagerare jämfört med 2022. Totalt reste förra året 279 600 personer med rederiet. Beläggningen på fartyget förbättrades också eftersom antalet avgångar endast ökade med 2,7 procent.

Däremot tappade frakten volymer. Bland annat har all frakt till Ryssland försvunnit på grund av det ryska angreppet på Ukraina.

Rederiet minskade sina utsläpp av CO2 med 23 procent jämfört med 2022. Bland annat trafikerade Aurora Botnia rutten en dag i veckan med certifierad biogas.

Wasaline omsatte i fjol 29,1 miljoner euro och redovisar ett rörelseresultat på 2,9 miljoner euro.

– Året var utmanande på grund av Rysslands invasion i Ukraina som medfört osäkerhet på marknaden och ökade kostnader. Trots det har vi lyckats utveckla trafiken i Kvarken ytterligare och kan presentera ett resultat som överträffar förväntningarna, säger Peter Ståhlberg, vd för Wasaline.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)