Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svår bussolycka i Uppland – två döda

En allvarlig trafikolycka med en buss inträffade på torsdagen i Uppland. Foto: Ulo Maasing.

Fjorton personer har förts till sjukhus efter en frontalkrock mellan en buss i linjetrafik och en personbil på länsväg 272, söder om Harbo i Heby kommun i Uppland. Olyckan inträffade vid 15.20-tiden på torsdagseftermiddagen. Två personer omkom. Orsaken är ännu okänd.

I samband med kollisionen körde bussen ner i ett dike och la sig på sidan. Nio ambulanser och en ambulanshelikopter kallades till platsen. Fjorton personer fördes till sjukhus, varav fem uppges ha lättare skador.

Såväl bussföraren, en man i 60-årsåldern, som föraren i den mötande bilen, en man i 40-årsåldern, omkom vid olyckan uppger polisen vid 21.20-tiden.

Olycksbussen tillhör bussföretaget Keolis. Till Aftonbladet säger Keolis presstjänst att resenärer på bussen har evakuerats till en annan buss samt att bussföretaget har upprättat en krisledning.

Med anledning av den allvarliga bussolyckan i Harbo aktiverade också Region Uppsala sin kristelefon. Kristelefonen kan aktiveras vid en större händelse som väcker oro hos invånare i Region Uppsala. Telefonen bemannas av personer, som har utbildning för att möta människor i kris.

– Vi är tagna av beskedet att två personer avlidit i en olycka med en buss som kör för UL. Våra tankar och medkänsla är hos de avlidnas anhöriga och kollegor och med de som skadades i olyckan. Det är en djupt tragisk händelse och vi är behjälpliga i de utredningar som nu ska genomföras, säger Karin Svingby, trafikdirektör i Region Uppsala.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)