Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busslinje istället för krånglande dieseltåg

Fryksdalsbanan. Bjuder på en vacker resa när den fungerar. Foto: Värmlandstrafik.

Ända sedan 2021 har de dieseltåg som trafikerar Fryksdalsbanan stått på verkstad långa tider. Och reparations- och underhållsarbetet drar ut på tiden. Istället för att rycka ut med ersättningsbussar när tågen krånglar ska nu Värmlandstrafik inrätta en ny busslinje som resten av året ersätter flera tågavgångar. Dessutom ska ersättningsbussar kunna sättas in när återstående tågavgångar akut ställs in.

– Alla våra fem tågfordon skulle behöva ställas av helt under en längre period och få en ordentlig renovering. För att det ska gå behöver vi antingen minska antalet avgångar i vår tidtabell eller köra vissa avgångar med ersättningstrafik under en längre period, förklarade Per Sidetun, tågchef på Värmlandstrafik, i januari.

Nu har alltså politikerna beslutat om att bussar ska rädda trafiken året ut för att tågen ska kunna komma i trafik igen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)