Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Civila biljettkontrollanter kommer tillbaka

Arbetsmiljöverket har upphävt skyddsstoppet för Västtrafiks civila biljettkontroller. Foto: Eddie Löthman.

De civila biljettkontrollanterna i kollektivtrafiken i Göteborg, Mölndal, Partille och Öckerö kommer tillbaka. Fackförbundet Transport skyddsstoppade i måndags Västtrafiks civila biljettkontroller, men nu har Arbetsmiljöverket upphävt stoppet.

– Vi anser inte att det är omedelbar och allvarlig fara för liv och hälsa, säger Martin Wennerström som fattat beslutet för myndighetens räkning till Dagens Nyheter.

Skyddsstoppet upphävdes vid halv tretiden på fredagseftermiddagen. Kontrollanternas arbetsmiljö är dock alltjämt under utredning.

Det var i början av februari som Västtrafik införde civila biljettkontroller i kollektivtrafiken i Göteborg, Mölndal, Partille och Öckerö.

Bara en vecka efter införandet kunde Västtrafik konstatera att biljettförsäljningen och biljettintäkterna hade ökat markant. Till SvT uppgav dock Västtrafik att ökningen kan bero på flera faktorer,
inte bara införandet av civila kontrollanter. Det kan exempelvis vara vädret kalendereffekter eller att Västtrafik gått ut med att man ska göra fler kontroller.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)