Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny hållbarhetschef hos Nobina

Jenny Karlssobn, ny hållbarhetschef hos Nobina. Foto: Nobina.

Nordens största bussoperatör, Nobina, har rekryterat ny hållbarhetschef. Det är Jenny Karlsson som den 25 mars tillträdde som Head of Sustainability med uppgift att driva och utveckla hållbarhetsarbetet inom hela koncernen. Hon har över efter hållbarhetsansvariga Helena Nisser.

Jenny Karlsson har haft flera ledande befattningar inom såväl produktion som hållbarhet. Närmast kommer hon från Alstom.

– Jag är väldigt glad över att välkomna Jenny som hållbarhetschef på Nobina. Hållbarhet är en röd tråd i allt Nobina gör likväl som grunden i Nobinas affärsmodell. Vi är dock inte nöjda utan har höga ambitioner om att utveckla vårt hållbarhetsarbete och ta en ledande position på marknaden. Med Jenny ombord och hennes gedigna erfarenhet är vi redo att växla upp vårt hållbarhetsarbete, säger Henrik Dagnäs, koncernchef Nobina.

– Det känns både intressant och spännande att bli en del av laget Nobina och nu få möjlighet att med ökat fokus driva bolagets arbete inom hållbarhet. Det är tydligt att hållbarhet är en självklar del av Nobina och för mig är det viktigt att fortsätta konkretisera arbetet så att det blir en naturlig del av den dagliga verksamheten, säger Jenny Karlsson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)