Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Återstart för färdtjänst efter biogasexplosion

Efter biogasexplosionen för en dryg vecka sedan återupptar nu KLT färdtjänstkörningar med de berörda minibussarna. Foto: KLT.

Från och med idag, måndag, återupptas färdtjänstresor med Kalmar länstrafik. Efter en explosion i en minibuss i Nybro för drygt en vecka sedan tog Kalmar Länstrafik, KLT, 50 fordon ur trafik. Det fick stor påverkan på bland annat sjukresor, färdtjänst, skolskjuts för barn som har anpassad skolgång, samt närtrafiksturer under veckan. Nu återupptar KLT färdtjänsten, men störningar i trafiken kvarstår.

Tillgängligheten på fordon är nämligen fortsatt begränsad. Det betyder fortsatt stor påverkan på närtrafik.

KLT uppger att man strävar efter att så snart som möjligt återuppta normal drift. Samtliga 50 fordon ska nämligen undersökas. Bussarna hade tidigare fått sina gastankar i stål utbytta mot gastankar av komposit för att bli lättare.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)