Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Minibussar alltjämt ur trafik efter biogasexplosion

Efter gasexplosionen i en biogasdriven minibuss förra söndagen står fortfarande närmare 50 minibussar i KLT-trafiken avställda. Foto: Kalmar Länstrafik.

De flesta av de 50-tal minibussar i Kalmar län som togs ur trafik efter en biogasexplosion förra söndagen är fortfarande avställda. En annan minibuss av samma fabrikat, Fiat, råkade ut för en liknande explosion. Båda bussarna hade liksom de övriga fått sina gastankar i stål utbytta mot gastankar av komposit för att bli lättare. Nu utreds gasexplosionen av det företag som byggde om bussarna, rapporterar Sveriges Radio P4 Kalmar.

Bussarna byggdes om innan de levererades 2019 och sattes i trafik för KLT. Syftet med att byta ut ståltankarna mot gastankar i komposit var att minska vikten på bussarna och därmed öka deras lastkapacitet.

Till P4 Kalmar säger fordonsleverantören att de känner till händelserna i Kalmar län, men att de inte kan uttala sig eftersom fordonen efter bytet av tankarna skiljer sig från fabriksoriginal.

Nu utreder det företag som levererat de nya gastankarna till Kalmar Länstrafik vad som har gått fel, rapporterar Sveriges Radio P4 Kalmar.

Några av minibussarna har satts i trafik, men då med andra drivmedel.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)