Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus ökar – satsar i Norge

FlixBus startar inrikestrafik även i Norge. Bild: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus är nu på väg att etablera sig i norsk inrikestrafik. Hittills har FlixBus endast haft linjer från Oslo till Sverige samt Danmark, men inom kort startar FlixBus även trafik i Norge i konkurrens med andra expressbussföretag, rapporterar vår norska kollega bussmagasinet.no.

Redan nu finns en rad städer mellan Oslo och Stavanger sökbara i FlixBus´ app, även om inga avgångar finns publicerade. Bussmagasinet.no har redan fått se bilder av en Mercedes-Benz Tourismo med norska registreringsskytlar, FlixBus´ design och norsk flagga i designen.

FlixBus´ partner för trafiken är företaget Buspartner Norway AS som dock inte har velat kommentera nyheten. Ägarna till Buspartner Norway har stora ägsarintressen hos det norska bussföretaget Konkurrenten.no som i sin tur ingår i det norska expressbussnätet Nor-Way Bussekspress.

Merethe Olsen, vd för Nor-Way Bussekspress, säger till bussmagasinet.no att hon inte närmare vill kommentera den kommande konkurrensen.

– Men vi är redo. Helt klart är också att Nor-Way Bussekspress inte ska säljas eller är till salu.

FlixBus är just nu inne i ett expansivt skede i Norden. Nyligen startade företaget flygbusstrafik mellan Stockholms city och Arlanda liksom från Örebro via Västerås till Arlanda (klicka här).

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)