Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transportföretagen rekryterar säkerhetschef

Per Geijer, säkerhetschef vid Transportföretagen. Foto: Transportföretagen.

Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår, har inrättat en ny tjänst som säkerhetschef. Bakgrunden är utvecklingen i omvärlden och att säkerhets- och beredskapsfrågor snabbt har fått en allt större betydelse. Till den nyinrättade tjänsten som säkerhetschef har Transportföretagen rekryterat Per Geijer. Han tillträdde tjänsten den första juni.

– Eftersom säkerhetsfrågorna blir ett allt större problem inom transportbranschen och bland våra medlemmar behöver vi som branschorganisation möter den dystra utvecklingen, säger Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen.

Per Geijer har tidigare arbetat inom såväl handel som i säkerhetsbranschen. Bland annat har han utvecklat den så kallade Varningslistan som ett hjälpmedel att identifiera bluffakturor.

– Hela mitt yrkesliv har varit fokuserat på människors säkerhet, säger Per Geijer som bland annat ska stötta Transportföretagens medlemmar och bevaka den politiska utvecklingen när det gäller säkerhetsfrågor.

 

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)