Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Värmlandstrafik simmar lugnt

Såväl stadsbussarna i Karlstad, Arvid och Kristinehamn som regionbussarna i Värmland kör vidare utan nedskärningar i trafiken nästa år. Arkivbild: Ulo Maasing.

Trots fortsatta ekonomiska utmaningar slipper värmlänningarna nedskärningar i kollektivtrafiken nästa år. Det beslutade politikerna i Region Värmlands kollektivtrafiknämnd på tisdagen. I vintras gjorde Värmlandstrafik flera nedskärningar i trafiken, men nu behövs ingen ytterligare minskning anser kollektivtrafiknämnden.

Såväl regionbusstrafiken som stadstrafiken i Karlstad, Kristinehamn och Arvika kommer att köras i samma utsträckning som i år och med samma linjer och hållplatser. Vissa minutjusteringar av tidtabellerna görs på en del linjer.

Inte heller när det gäller biljettpriserna är någon ändring på gång. Kollektivtrafiknämnden konstaterar att kollektivtrafiken följer budget och de insatser som gjorts vad gäller höjda biljettpriser och indragen trafik har gett resultat både på inkomst- och utgiftssidan.

Däremot pressas ekonomin fortfarande av trafikindex, alltså av kostnadsökningar för drivmedel. Men där syns en ljusning, konstaterar nämnden.

Regionbusstrafiken samt tätortstrafiken i Karlstad, Arvika och Kristinehamn körs av Nobina medan Keolis kör stadsbussarna i Karlstad.

De nedskärningar som gjordes i vintras innebar bland annat glesare turer på fem linjer i Karlstad. En regionbusslinje las ner, en kortades av och en fick glesare turer. Ett par tågturer avvecklades också.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)