Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arrivaförare i iskallt möte

Bandklippning i ottan den 20 augusti 2012 när Arriva tog över bland annat trafiken från Råstagaraget. Anna Mostert, SL, samt Hans Nilsson, Arriva och Stefan Lövgren, Arriva, klippte bandet klockan fyra på morgonen. Nu är stämningen betuydligt frostigare. Foto: Richard Hamarskiöld

Stämningen mellan många av förarna i Råstagaraget i Sundbyberg och bussoperatören Arriva är iskalla. På onsdagskvällen höll en stor grupp förare ett möte utanför grindarna till anläggningen och känslorna där var upprörda enligt ett reportage i SvT:s regionala nyhetsprogram ABC.

Flera förare vittnade i ABC om att de mår dåligt sedan Arriva tog över trafiken i stora delar av norra Storstockholm.

– Stress, ångest, dålig sömn, ont i magen, beskrev en förare sin vardag och Ellsiv Arnqvist som kört buss i 31 år menade att ”det här är det värsta jag har varit med om under min tid som bussförare”.

En annan förare, Nosrret Dizden, hävdade att förarna försökt  få Arrivachefen i Sverige att komma till dem men mötts av beskedet att han inte hade tid.

Arrivas kommunikationschef Tomas Hedenius säger dock till ABC att bilden inte är entydig.

– Bland de 600 förarna i Råsta är det många som trivs. Frisknärvaron är bättre än i augusti när vi tog över här, säger han.

När Arriva vann den väldiga upphandligen av trafiken i norra Storstockholm hävdade trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm(M) att ”kollektivtrafiken nu kommer att fungera ännu bättre” och Arriva Sveriges dåvarande vd Erik Buch Jensen utlovade bättre punktlighet och säkerhet.

Taggat som: , , , ,

2 kommentarer »

 1. Hej!
  Arrivas kommunikationschef Tomas Hedenius säger dock till ABC att
  ”Bilden inte är entydig och att Bland de 600 förarna i Råsta är det många som trivs. Frisknärvaron är bättre än i augusti när vi tog över här, säger han”.
  Det här det värsta lögnen som man kan höra!!!!!
  Jag är en av dom som är sjukskriven just nu och det många som är sjuka som jag.Sjukskrivningar har ökat avsevärt trots hot om uppsägning.
  Tomas Hedenius kan ljuga hur mycket han vill,för det finns inga mätare för det + att han får lön av Arriva för att försvara dem på alla olika sätt men han kan aldrig någonsin visa någon i Råsta som är nöjd med Arriva.
  M.V.H
  Anonymos

  Jag har jobbat i Råsta garaget i många år och många bussoperatörer har kommit och gått under tiden men jag har aldrig någonsin sett något liknande arbetsgivare.Jag liksom många andra förare i Råsta är oroliga när vi sitte bakom ratten så länge Arriva har fått oss att blir stressiga,fått ångest,är ofta trötta på grund av långa arbetspass osv.

 2. Hej!
  Arrivas kommunikationschef Tomas Hedenius säger dock till ABC att
  ”Bilden inte är entydig och att Bland de 600 förarna i Råsta är det många som trivs. Frisknärvaron är bättre än i augusti när vi tog över här, säger han”.
  Det här det värsta lögnen som man kan höra!!!!!
  Jag är en av dom som är sjukskriven just nu och det många som är sjuka som jag.Sjukskrivningar har ökat avsevärt trots hot om uppsägning.
  Tomas Hedenius kan ljuga hur mycket han vill,för det finns inga mätare för det + att han får lön av Arriva för att försvara dem på alla olika sätt men han kan aldrig någonsin visa någon i Råsta som är nöjd med Arriva.
  M.V.H
  Anonymos

  Jag har jobbat i Råsta garaget i många år och många bussoperatörer har kommit och gått under tiden men jag har aldrig någonsin sett något liknande arbetsgivare.Jag liksom många andra förare i Råsta är oroliga när vi sitte bakom ratten så länge Arriva har fått oss att blir stressiga,fått ångest,är ofta trötta på grund av långa arbetspass osv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)