Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resenärer får nobben när kortautomater strular

I bland annat Umeå riskerar resenärer att få nobben när Länstrafikens kortautomater inte fungerar. Foto: Ulo Maasing.

Sedan Länstrafiken i Västerbotten nyligen införde nya biljettautomater bland annat på bussarna i Umeå har automaterna krånglat mycket. Men när en passagerare inte kan betala sin bussbiljett på grund av automatkrånglet får han eller hon inte åka med trots att felet ligger hos Länstrafiken, skriver Västerbottens-Kuriren, VK.

Till tidningen säger Harriet Söder, affärsutvecklingschef och tillförordnad vd för Länstrafiken i Västerbotten:

– Problemet är att för vissa kanske det fungerar att betala och för vissa inte, och då går det inte att säga annat än att alla ska betala.

I slutet av mars informerades bussförarna att passagerare utan giltigt färdbevis inte får åka med, även om det är Länstrafikens teknik som krånglar.

Harriet Söder, tf vd för Länstrafiken i Västerbotten.

– Vi vill inte avvisa någon, vi vill att folk ska åka buss. Men vill man åka buss måste man kunna betala, det går ju också att köpa busskort eller biljett via mobilen, säger Harriet Söder till VK.

En bussförare som tidningen intervjuat uppger att missnöjet bland förarna är stort och att bussarnas kortläsare för bankkort inte fungerar vid 30 procent av tillfällena. Han uppger att han tidigare låtit passagerare åka med trots att de inte kunnat lösa biljett men att Länstrafiken nu har satt stopp för det.

Föraren pekar på hur hans biljettautomat en dag var helt ur funktion.

– Skulle jag då göra mitt jobb såsom Länstrafiken begär av mig så innebär det att jag skulle ha kört min linje men inte stanna på någon hållplats eftersom ingen kunde få en giltig biljett, säger föraren till VK.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)