Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya bussar resulterade i fördubbling av inställda turer

Antalet inställda turer med regionbussarna i Uppland fördubblades i vintras sedan man bytt från gamla till nya bussar. Foto: Ulo Maasing.

Regionbussarna i Uppland hade i vintras dubbelt så många inställda avgångar som vintern innan. Detta trots att bussarna i vintras var nya sedan knappt ett år tillbaka, medan trafiken vintern innan kördes med gamla bussar, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland.

När Nobina i fjol tog över regiontrafiken i Uppland investerade man i många nya bussar. Men de nya bussarna visade sig ha många fler problem än de gamla som de ersatte.

De inställda turerna blev mer än dubbelt så många i vintras, jämfört med vintern 2011/2012. Majoriteten av de inställda turerna berodde på fordonsfel.

– Vi har ett helt nytt avtal med Nobina och helt nya bussar från Volvo och Scania. Därför hade vi förväntat oss att det här skulle fungera på ett bättre sätt, säger Johan Johan Wadman, trafikdirektör på kollektivtrafikförvaltningen i Uppsala län till Sveriges Radio Uppland.

Nu har Upplands Lokaltrafik, UL, tillsammans med Nobina kallat de båda bussleverantörerna till ett möte efter midsommarhelgen.

– Vi hoppas att vi ska ge stöd åt Nobina i deras diskussioner med fordonsleverantörerna, att vi får en beskrivning av vad som har hänt och framförallt en handlingsplan så att det här inte händer igen kommande vinter, säger Johan Wadman till SR Uppland.

Taggat som: , , , , ,

1 kommentar »

  1. Det skulle vara bra om du beställer bussar Autosan. De är bra och fungerar oftast utan problem. Vi skulle vilja resa med Autosan Eurolider eller Sancity eller annan Autosan buss. Också nya Autosan ”Lider 9 eco” och ”Eurolider 9 eco” visar mycket goda resultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)