Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mest Solaris i juli

Solaris Urbino 18 för VL i Västerås. Foto: Solaris.

Solaris Urbino 18 för VL i Västerås. Foto: Solaris.

Solaris toppar statistiken över nyregistrerade bussar i Sverige under juli enligt branschorganisationen Bil Swedens statistik. Under månaden registrerades totalt 78 nya bussar (både lätta och tunga), 9,3% färre än under samma tid förra året, då 86 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juli 711 bussar, 10,6% färre än förra året, då 795 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 60 under juli, 3,2% färre än under samma tid förra året då 62 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juli 607 tunga bussar, 9,9% färre än under motsvarande period förra året då 674 registrerades.

Här är registreringssiffrorna för nyregistrrade tunga bussar under juli

Solaris 23
Volvo 18
Setra 8
Scania 5
MAN 3
Irisbus 2
VDL 1

Samtliga nyregistrerade Solaris är av modell Urbino 18 CNG

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)