Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN i topp under stillsam augusti för bussarna

MAN toppade nyregistreringar av bussar i augusti. Foto: Ulo Maasing.

MAN toppade nyregistreringar av bussar i augusti. Foto: Ulo Maasing.

Årets augustimånad var stillsam när det gäller nyregistrering av bussar, visar Bil Swedens färska registreringsstatistik. Under augusti registrerades totalt 194 nya bussar (både lätta och tunga), 41,0% färre än under samma tid förra året, då 329 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – augusti 905 bussar, 19,5% färre än förra året, då 1124 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 138 under augusti, 37,8% färre än under samma tid förra året då 222 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – augusti 745 tunga bussar, 16,9% färre än under motsvarande period förra året då 896 registrerades.

Så här ser listan över nyregistreringar av bussar över 10 ton ut:
MAN 61
Volvo 34
Mercedes-Benz 24
Irisbus 8
Setra 6
Scania 3
VDL 2

Share Dela

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)