Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Obama kollade Volvos Bussars hybridmotor

USA:s president Barack Obama i samspråk med Volvos koncernchef Olof Persson om Volvos laddhybridbussar. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

USA:s president Barack Obama i samspråk med Volvos koncernchef Olof Persson om Volvos laddhybridbussar. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Under sitt besök i Sverige visade USA:s president Barack Obama intresse för Volvo Bussars hybriddrivlina. Obama besökte på onsdagen Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm för att se på innovativa och energieffektiva lösningar på olika områden. Som en av tre utställare visade Volvo sin parallelldrivlina för plug-inhybrider.

Tekniken från Volvo Bussar minskar enligt företaget bränsleförbrukning och utsläpp med nästan 80 procent jämfört med motsvarande vanliga dieselbussar.

President Obama uttryckte ett stort intresse för nya och energieffektiva transportlösningar och undrade hur Volvokoncernen såg på möjligheterna att göra affärer inom området. Han ställde också flera frågor om själva tekniken i drivlinan och uttryckte en optimistik syn när det gäller utvecklingen av batterier.

– Vi ville visa presidenten hur vi tar busstransporterna in i framtiden på ett hållbart vis. Den här tekniken har utvecklats av Volvokoncernen och används redan dagligen i Göteborg där vi skapat världens mest moderna och innovativa busslinje, säger Volvos vd och koncernchef Olof Persson.

– Vår vision är att blir världsledande inom hållbara transportlösningar och vi delar gärna med oss av vår kunskap för att bidra till en positiv samhällsutveckling. Genom att använda den här tekniken i tätt samarbete med stadsplanerare, högteknologiska företag och universitet kommer vi att skapa en hållbar kollektivtrafik, säger Olof Persson.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)