Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Världsomsegling blir avspark för elbussar

Volvo Ocean Race väcker stor uppmärksamhet över hela världen. Den här bilden är från starten i Alicante, sist det begav sig. Foto: Ulo Maasing.

Volvo Ocean Race väcker stor uppmärksamhet över hela världen. Den här bilden är från starten i Alicante, sist det begav sig. Foto: Ulo Maasing.

Den stora kappseglingen Volvo Ocean Race ska ge extra PR-mässig draghjälp åt Volvo Bussars satsning på elbussar. Det berättar Volvo Bussars vd Håkan Agnevall i en intervju i Göteborgs-Posten. Samtidigt som Volvo Ocean Race når Göteborg 2015 ska Volvos helelektriska bussar sättas i trafik mellan de två teknikparkerna på Lindholmen och i Johanneberg.

Helelektriska bussar ger nya förutsättningar för busstrafik i städerna. På testlinjen kommer således en av hållplatserna att ligga inomhus. Läs mer om projektet i ett tidigare reportage!

Volvo Bussar satsar hårt på en elektrifiering av stadsbussar.

– Så här långt slås vi av det stora intresset, inte bara i Europa. Det är mycket starkt fokus på det här i Sydamerika och Asien, säger Håkan Agnevall till G-P.

Han pekar också på att man i Kina nyligen har fattat ett beslut på central nivå att 60 procent av alla nya stadsbussar i landet ska ha någon form av elektrisk drift.

–  Sextio procent! Det är en ofantlig marknad, säger Håkan Agnevall.

Lyssna också på vår intervju i bussradion från Busworld i Kortrijk med Håkan Agnevall!

Volvo Ocean Race startar i Alicante, Spanien, den 4 oktober.

Därifrån går kappseglingen via Kapstaden, Abu Dhabi, Sanya (Kina), Auckland (Nya Zeeland), Itajai (Brasilien), Newport (USA), Lissabon, Lorient (Frankrike) till Göteborg där tävlingen avslutas den 27 juni 2015.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)