Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Världsomsegling blir avspark för elbussar

Volvo Ocean Race väcker stor uppmärksamhet över hela världen. Den här bilden är från starten i Alicante, sist det begav sig. Foto: Ulo Maasing.

Volvo Ocean Race väcker stor uppmärksamhet över hela världen. Den här bilden är från starten i Alicante, sist det begav sig. Foto: Ulo Maasing.

Den stora kappseglingen Volvo Ocean Race ska ge extra PR-mässig draghjälp åt Volvo Bussars satsning på elbussar. Det berättar Volvo Bussars vd Håkan Agnevall i en intervju i Göteborgs-Posten. Samtidigt som Volvo Ocean Race når Göteborg 2015 ska Volvos helelektriska bussar sättas i trafik mellan de två teknikparkerna på Lindholmen och i Johanneberg.

Helelektriska bussar ger nya förutsättningar för busstrafik i städerna. På testlinjen kommer således en av hållplatserna att ligga inomhus. Läs mer om projektet i ett tidigare reportage!

Volvo Bussar satsar hårt på en elektrifiering av stadsbussar.

– Så här långt slås vi av det stora intresset, inte bara i Europa. Det är mycket starkt fokus på det här i Sydamerika och Asien, säger Håkan Agnevall till G-P.

Han pekar också på att man i Kina nyligen har fattat ett beslut på central nivå att 60 procent av alla nya stadsbussar i landet ska ha någon form av elektrisk drift.

–  Sextio procent! Det är en ofantlig marknad, säger Håkan Agnevall.

Lyssna också på vår intervju i bussradion från Busworld i Kortrijk med Håkan Agnevall!

Volvo Ocean Race startar i Alicante, Spanien, den 4 oktober.

Därifrån går kappseglingen via Kapstaden, Abu Dhabi, Sanya (Kina), Auckland (Nya Zeeland), Itajai (Brasilien), Newport (USA), Lissabon, Lorient (Frankrike) till Göteborg där tävlingen avslutas den 27 juni 2015.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)