Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny sajt styr hur plankarböter ska användas

BotshopEn helt ny websajt, botshop.nu, lanseras i dagarna av Storstockholms Lokaltrafik, SL. Via sajten ska allmänheten få rösta på hur man vill att de böter ska användas som fuskåkare får betala när de blir ertappade.

Bakgrunden är att SL varje år förlorar flera hundra miljoner kronor årligen på grund av fuskåkning.

– Den som betalar har däremot förstått att vi betalar kollektivtrafiken tillsammans. Därför bjuder vi betalande resenärer på möjligheten att vara med och påverka vad pengarna SL får in på fuskåkningens kontrollavgifter ska gå till. Om vi kan visa vad vi gör med pengarna kommer fler att förstå varför alla måste vara med och betala för kollektivtrafiken, heter det på sajten.

På sajten ska man kunna rösta påvad man vill att fuskåkarnas kontrollavgifter ska användas till i första hand. Varje röst betyder att en kontrollavgift kommer att användas till det du röstar på. När ett projekt når 100% åtgärdas det av SL.

I framtiden ska botshop utvecklas till att man på sajten ska kunna rösta på mycket konkreta saker som reparation av en trasig papperskorg eller bättre belysning på en viss hållplats.

SL:s satsning på botshop.nu lär dock inte ha något samband med att det nyligen avslöjats att SL-resenärer riskerar att bli ofriviliga plankare. I tunnelbanans spärrar kan nämligen en person som läser av sitt kort och passerar spärren råka ut för att kortet inte registreras om dörrarna efter personen framför inte har hunnit stängas. När resenären sedan kommer till en kontroll klassas han eller hon som plankare…

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)