Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snabbare BRT i Karlstad

Göran Hallén, Bussbranschens Riksförbund: Glädjande samsyn på BRT.

Göran Hallén, Bussbranschens Riksförbund: Glädjande samsyn på BRT.

Den planerade satsningen på BRT (Bus Rapid Transit, dvs superbussar) kan komma att tidigareläggas två eller tre år. För att skynda på utvecklingen kommer en delsträcka av den planerade BRT-satsningen i Karlstad att komma igång 2015 eller 2016. Det framkom vid en konferens om BRT i Göteborg nyligen.

Avsikten är att genomföra de nödvändiga BRT-investeringarna genom Karlstads centrala delar i så god tid att driftstart kan ske redan 2015 eller 2016, en tidigareläggning med två-tre år.

I arbetet deltar bland andra Karlstadsbuss, Karlstad kommun, Trafikverket, VINNOVA och Energimyndigheten.

Ett 50-tal personer deltog i konferensen i Göteborg.  De representerade regionala kollektivtrafikmyndigheter, länstrafikbolag, kommuner, trafikföretag, fordonsindustri och akademin.

– Det var en givande och lärorik workshop. Det är mycket glädjande att det råder en positiv samsyn om BRT i Sverige. Nu är det verkstad som gäller och att tillsammans utveckla demonstrationsanläggningar för en attraktiv kollektivtrafik, säger Göran Hallén, Bussbranschens Riksförbund.

– Workshopen gav fordonstillverkarna en unik och viktig chans att vara med och utforma en bättre busstrafik i framtiden. Ett sådant konkurrensneutralt och transparent kunskaps- och meningsutbyte är ett nödvändigt komplement till beställar-utförarrelationen när vi siktar på att utveckla högkvalitativa bussystem i Sverige, kommenterar Petter Nilsson, Bil Sweden.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)