Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalatrafik: Inget fel av oss

Turerna kring Dalatrafiks upphandlingar fortsätter. Foto: Ulo Maasing.

Turerna kring Dalatrafiks upphandlingar fortsätter. Foto: Ulo Maasing.

Turerna kring den havererade upphandlingen av busstrafik i Dalarna fortsätter, samtidigt som den nuvarande operatören Nobinas avtal med Dalatrafik närmar sig slutet. Samtidigt som kammarrätten i Sundsvall funderar över den ursprungliga upphandlingen fortsätter processen kring Dalatrafiks tilltänkta direktupphandling i förvaltningsrätten.

För att klara busstrafiken i Dalarna från halvårsskiftet då Nobinas avtal löper ut inledde Dalatrafik en direktupphandling av busstrafiken på ett avtal på två à tre år.

Nobina överklagade direktupphandlingen som förtaget ansåg vara olaglig eftersom en direktupphandling inte får göras om anledningen är att den upphandlande myndigheten själv har orsakat den brådska som man hänvisar till för att göra upphandlingen. Och det anser Nobina att Dalatrafik har gjort.

På tisdagen gick tiden ut för Dalatrafik att svara på förvaltningsrättens stopp av direktupphandlingen. Föga överraskande hävdar man att man inte har begått något fel, vare sig i den ursprungliga upphandlingen eller när det gäller direktupphandlingen.

Nobina, å sin sida, skriver till förvaltningsrätten att man gärna deltar i den direktupphandling som man sågar: ”Nobina ser det som positivt att Dalatrafik inbjudit Nobina att lägga anbud på och förhandla om tillfälliga trafikavtal medan Dalatrafik gör om trafikupphandlingen. i ser fram mot att under kommande förhandling diskutera hur en tillfällig trafiklösning bäst kan utformas.”

Fler turer följer med säkerhet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)