Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya turer i Dalarna: Dalatrafik backar från direktupphandling

Det blir ingen direktupphandling av busstrafiken i Dalarna. Foto: Ulo Maasing.

Det blir ingen direktupphandling av busstrafiken i Dalarna. Foto: Ulo Maasing.

Dalatrafik har beslutat att avbryta den påbörjade direktupphandlingen av busstrafiken i Dalarna, rapporterar Dalarnas Tidningar, DT. Därmed har ännu en rond kring den havererade trafikupphandlingen i Dalarna inletts. Strax innan jul beslutade Dalatrafik att man skulle genomföra en direktupphandling av trafiken, sedan den ursprungliga upphandlingen, som vanns av Sambus och Arriva, hade fastnat i rättsmaskineriet.

Nobina överklagade dock direktupphandlingen, men enligt DT har Dalatrafiks vd Claes Annerstedt nu beslutat att man inte ska invänta en dom från förvaltningsrätten utan att man istället avbryter direktupphandlingen.

I beslutet, som Dalarnas Tidningar tagit del av, skriver Annerstedt att Dalatrafik ”nu kommer att brett och förutsättningslöst överväga de alternativ som står till buds för att säkerställa allmän- och särskild kollektivtrafik i Dalarna för framtiden.”

Närmast på tur står ett krismöte med trafikplanerare från kommuner och landsting den 6 februari i Borlänge.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)