Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalarna: Konkurrensverket utreder inte påstådd anbudskartell

KKV-loggaKonkurrensverket kommer inte att utreda de anklagelser som i augusti fördes fram om en olaglig anbudskartell i Dalarna i samband med Dalatrafiks busstrafikupphandling. Verkets beslut innebär dock inte att man har tagit ställning till själva sakfrågan om samarbetet mellan Arriva och Sambus strider mot konkurrensreglerna.

Konkurrensverket gör normalt en hård prioritering av vilka ärenden man ska lägga sina krafter på att utreda och har således valt bort frågan om en eventuell anbudskartell mellan de två bussoperatörerna.

Anmälan lämnades in i augusti i fjol av advokat Omar Berger i Stockholm. Han har avböjt att avslöja vem som är hans huvudman, men har från början framhållit att det inte är Nobina.

Den anmälan som Konkurrensverket nu har lagt till handlingarna var inte riktad mot Dalatrafik utan gällde relationerna mellan samverkansbolaget Sambus och Arriva som var de enda som lämnade anbud i upphandlingen.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)