Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mycket buss på TUR-mässan

Traditionella pepparkakor på Bremer Freimarkt. Tyskland och Bremen kommer att synas ordentligt tillsammans med Sveriges Bussföretag på årets TUR-mässa. Redan dagen innan mässan satsar man på ett betydligt gedignare arrangemang än tidigare år. Foto: Carolin Jinz/Bremer Touristik Zentrale.

Traditionella pepparkakor på Bremer Freimarkt. Tyskland och Bremen kommer att synas ordentligt tillsammans med Sveriges Bussföretag på årets TUR-mässa. Redan dagen innan mässan satsar man på ett betydligt gedignare arrangemang än tidigare år. Foto: Carolin Jinz/Bremer Touristik Zentrale.

Det kommer att vara mycket om bussar, busstrafik och bussturism i samband med TUR-mässan i Göteborg i mars. Redan dagen innan mässan arrangerar Sveriges Bussföretag tillsammans med Västra Sveriges Bussbranschförening och TUR-mässan en heldag på Svenska Mässan i Göteborg för Sveriges Bussföretags medlemmar. Tyskland har också en framträdande roll tillsammans med bussbranschen.

Onsdag den 19 mars kommer Sveriges Bussföretag att först ägna tre timmar åt aktuella frågor inom bussbranschen. Tyngdpunkten ligger då på aktuella branschfrågor med särskilt fokus på Västra Götaland.

Lars EG Andersson, Transportgruppen.

Lars E G Andersson, Transportgruppen.

Bland annat kommer Lars E G Andersson från Transportgruppen att ta upp de ständigt aktuella frågorna kring kör- och vilotider. Därefter tar Anna Grönlund, branschchef i Sveriges Bussföretag upp vad som händer inom organisationen innan Västtrafiks vd Lars Backström tar upp frågan om varumärket Västtrafik i förhållande till Kollektivtrafiklagstiftningen.

Förmiddagsblocket avslutas med en paneldiskussion om den framtida busstrafiken i Västra Götaland. Där deltar förutom Anna Grönlund och Lars Backström även Matts Hildebrand från Västra Sveriges Bussbranschförening och Ulrika Bokeberg från den regionmala kollektivtrafikmyndigheten i Västra Götaland.

Iris Müller, Tyska Turistbyrån. Foto: Ulo Maasing.

Iris Müller, Tyska Turistbyrån. Foto: Ulo Maasing.

Efter lunch ägnar man några timmar åt bussturism och ställer frågan hur bussturismen till Tyskland kan vidareutvecklas. Iris Müller från Tyska Tuirstbyrån redovisar statistik och trender när det gäller turismen till Tyskland, innan vinbonden Alfred Port från Bernkastel berättar om Moseldalen som destination. Det hela avrundas med en workshop om hur en känd destination kan utvecklas ytterligare.

Arrangemangen så här långt är kostnadsfria för Sveriges Bussföretags medlemmar. Till ett rabatterat pris kan man därefter avsluta dagen med TUR:s framtidsseminarium, FuTURe.

Busstorget brukar vara en given samlingspunkt på TUR-mässan och kommer med största säkerhet att bli det även i år. Som vanligt finns där Sveriges Bussföretag tillsammans med busstillverkare, medlemsföretag och samarbetspartners.

Bland annat kommer Lars E G Andersson från Transportgruppen att finnas på plats både torsdag och fredag. Torsdag 20 mars kl. 11.00-11.30 och fredag 21 mars kl 13.00-13.30 kommer han att svara på frågor om utlandsregler, kör- och vilotider och avtal på Busstorgets scen.

Tyska turistbyrån samt representanter från tyska destinationer som kan berätta om möjligheter med bussresor till Tyskland finns med på torget. På plats finns Freimarkt, Bremens turistråd, Steigenberger Hotel Bremen och InterCity Hotel Bremen. Tillsammans kommer de också att hjälpa till att förvandla torsdagens bussmingel till en tysk Oktoberfest!

Bremen är också årets värdstad för tysk turistnärings årliga stora workshop GTM, Germany Travel Mart, som äger rum i början av maj.

En hel rad andra programpunkter kommer också att finnas på Busstorget. Bland annat kommer Mikael Persson från Sveriges Bussföretag att redovisa färsk statistik om svensk bussturism och Anna Grönlund att informera om vad som sker inom Sveriges Bussföretag.

Taggat som: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)