Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny knutpunkt öppnar i Malmö

Triangeln

Malmös nya knutpunkt för kollektivtrafik, Triangeln, öppnar på söndag. Då knyts buss- och tågtrafik samman, vilket gör det enklare för resenärerna att byta mellan tåg och buss. Då börjar också stadsbussarna i Malmö att köra på Rådmansgatan.

– Den nya busshållplatsen ”Triangeln” är placerad nära både stationen, norra uppgången, och Skånetrafikens kundcenter. Det gör det enklare för många. För dem som byter mellan buss och tåg blir också hela resan snabbare, säger Håkan Kristiansson, affärsutvecklare på Skånetrafiken.

Busslinjerna 1, 2, 6, 7, 8 och 54 får Rådmansgatan och Carl Gustafs väg som ny ordinarie körväg mellan Södervärn och Triangeln. Detta innebär att många får gå på och av vid nya hållplatser.

Det är många resenärer som påverkas av förändringen. Det är vid dagens stadsbusshållplats ”Triangeln” på Södra Förstadsgatan cirka 11 500 på- och avstigande per dygn. Motsvarande siffra för tågresenärer vid Station Triangeln är 19 000.

Även vid knutpunkten Södervärn ändras en hel del hållplatslägen med mera.

Bakgrunden är att tekniska nämnden i Malmö år 2010 beslutade att busstrafiken ska flyttas från Södra Förstadsgatan till Rådmansgatan.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)