Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

90 gamla Keolisbussar till Dalarna

Dalarna nästa. Ett sjuttiotal äldre Keolisbussar i Västernorrland får förlängt liv och ny lackering i Dalarna. Foto: Ulo Maasing.

Dalarna nästa. Ett sjuttiotal äldre Keolisbussar i Västernorrland får förlängt liv och ny lackering i Dalarna. Foto: Ulo Maasing.

Omkring 70 begagnade bussar från Västernorrland och 20 från Stockholm ska ge Falun och Borlänge kollektivtrafik från i sommar. Efter den stora upphandlingskonflikten i Dalarna, som ännu pågår, har Dalatrafik direktupphandlat all busstrafik i Region Dalarna. Upphandlingen innebär att Keolis Sverige från den 1 juli tar över trafiken i och mellan de båda städerna Falun och Borlänge. Övrig trafik ska köras av samverkansbolaget SamBus.

För Keolis innebär det att man flyttar över gamla bussar som har gått i trafik i Västernorrland och Stockholm till Dalarna. I Västernorrland har Keolis förlorat bland annat tätortstrafiken i Sundsvall till Nobina, samtidigt som man avlöser Nobina i Dalarna.

Enligt Dala-Demokraten kommer Keolis också att erbjuda alla förare och all servicepersonal, ca 250 medarbetare, anställning.

–  Vi anställer alla, säger Agne Domeij, trafikchef vid Keolis till Dala-Demokraten. Domeij är nu chef för Keolis verksamhet i Sundsvall men följer med de gamla bussarna från Västernorrland till Borlänge och blir trafikchef där.

De begagnade bussar som ska köra Dalfolket ska nu lackas om och förses med Dalatrafiks dekor.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)