Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

IAA-mässan satsar på karriärer i fordonsindustrin

IAA-mässan i Hannover vidgar sig från att vara en utställning till att också bli ett karriärforum för fordonsindustrin. Foto: Ulo Maasing.

IAA-mässan i Hannover vidgar sig från att vara en utställning till att också bli ett karriärforum för fordonsindustrin. Foto: Ulo Maasing.

Den stora nyttofordonsmässan IAA i Hannover kommer i höst att även satsa på att föra samman företag i industrin med människor som är intresserade av en karriär där. Det sker genom att man på mässan kommer att ha ett särskilt jobb- och karriärforum. Där ska bland andra teknikstuderande, även på akademisk nivå, kunna möta potentiella arbetsgivare men också kunna ta del aven rad föreläsningar om karriärmöjligheter i den tunga fordonsindustrin.

Årets IAA-mässa äger rum den 25 september – 2 oktober.

Förra gången mässan hölls, 2012, hade den 260 000 besökare. Av dessa var 87 procent fackbesökare. Mässarrangörerna menar därför att IAA:s nyttofordonsmässa är en utmärkt rekryteringsplattform för företag i fordonsindustrin, från tillbehörsleverantörer och leverantörer av underhållstjänster till fordonstillverkare.

På årets mässa kommer utställare att i hall 23 kunna presentera sig själva som arbetsgivare. Det kan ske på olika sätt: i en monter, genom multimedia, genom föreläsningsprogrammet eller i en särskild lounge för arbetssökande. Företagen kan välja att delta i karriärforumet under två, fyra eller åtta dagar.

Vid sidan om utställarnas egna arrangemang kommer även mässan att erbjuda fackbesökare ett särskilt föreläsnings- och workshopprogram.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)