Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Seniorer får gratis kollektivtrafik

Kyrktorget i Partille. Foto: Harri Blomberg. Lic genom wikimedia commons.

Kyrktorget i Partille. Foto: Harri Blomberg. Lic genom wikimedia commons.

Pensionärer i Partille kommun utanför Göteborg får åka gratis med kollektivtrafiken från i höst. Partilles kommunstyrelse har beslutat att personer över 65 år och som är bosatta i kommunen ska slippa betala för sig i kollektivtrafiken under lågtrafik.

Med lågtrafik inom kollektivtrafiken avses resor inom Partille på alla tider utom kl. 6–8.30 på morgonen och kl. 15–18 på eftermiddagen helgfria vardagar. Det är samma tider som för de seniorkort som införts i Göteborgs stad.

I andra kommuner i Västra Götaland där seniorkort har införts har mellan 80 och 95 procent av pensionärerna tackat ja till erbjudandet.

I Partille bor knappt 6000 personer som är 65 år eller äldre. Kostnaden per seniorkort beräknas till 480 kronor plus en administrativ engångskostnad på 105 kronor. Baserat på dessa uppgifter uppskattas utgiften för Partille kommun till 2,3-2,7 miljoner kronor per år plus administrationskostnader.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)