Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania levererar dubbeldäckare till Berlin

Scania har fått en beställning på en dubbeldäckad testbuss till lokaltrafiken i Berlin. Bild: Scania.

Scania har fått en beställning på en dubbeldäckad testbuss till lokaltrafiken i Berlin. Bild: Scania.

Scania i Tyskland har fått en beställning på en dubbeldäckad version av stadsbussen Citywide med låggolv (Citywide LFDD). Beställningen kommer från lokaltrafiken i Berlin, Berliner Verkehrsgesellschaft (BVG). Än så länge handlar det om en första testbuss som ska utvärderas av BVG som idag har en stor flotta dubbeldäckare från MAN.

Till skillnad från dessa som är treaxliga kommer Citywide LFDD att vara tvåaxlig.

Syftet från såväl Scanias som BVG:s sida är att testa nya lösningar, inte minst när det gäller bussarnas interiör och att studera kundernas rörelser och beteende under resan samt vid av- och påstigning. Bussen ska gå i vanlig trafik på BVG:s linjenät.

Bland de nya inredningsdetaljerna finns LED-belysning i trappan mellan nedre och övre plan liksom på sidoväggarna i trappan, ett glastak i den främre delen av det övre planet, USB-portar vid varje stolsrad på det övre planet liksom en elektronisk informationstavla som talar om för resenärerna var det finns lediga sittplatser.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)