Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN i överlägsen julitopp

MAN toppar registreringsstatistiken för juli. Det är Keolis stororder på MAN-bussar till Stockholms innerstad som nu får genomslag. I ordern ingår ett stort antal Lion´s City Hybrid. Foto: Ulo Maasing.

MAN toppar registreringsstatistiken för juli. Det är Keolis stororder på MAN-bussar till Stockholms innerstad som nu får genomslag. I ordern ingår ett stort antal Lion´s City Hybrid. Foto: Ulo Maasing.

Med 96 nyregistrerade bussar över tio ton toppar MAN branschorganisationen Bil Swedens registreringsstatistik för juli, följd av Volvo med 56 nyregistrerade bussar. Övriga tillverkare har endast ett fåtal nyregistrerade bussar. De många MAN-bussarna förklaras av att många av de bussar som Keolis köpt för innerstadstrafiken i Stockholm nu märks i statistiken och i gatubilden i Stockholm.

Under juli registrerades totalt 175 nya bussar (både lätta och tunga), 124,4% fler än under samma tid förra året, då 78 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juli 677 bussar, 4,8% färre än förra året, då 711 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 165 under juli, 175,0% fler än under samma tid förra året då 60 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juli 590 tunga bussar, 2,8% färre än under motsvarande period förra året då 607 registrerades.

Här är topplistan över nyregistrerade tunga bussar under juli:
MAN 96
Volvo 56
VDL 6
Van Hool 3
Scania 3
Iveco bus 1

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)