Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SD-reklam fortfarande stoppad i Södertälje

Som en motkraft till SD:s reklam har en grupp bussförare skapat Facebooksidan Busschaufförer mot rasism.

Som en motkraft till SD:s reklam har en grupp bussförare skapat Facebooksidan Busschaufförer mot rasism.

Trots att Arbetsmiljöverket på måndagen hävde skyddsstoppet som hindrade affischering för Sverigedemokraterna på bussar i Stockholm och Södertälje är SD-reklamen fortfarande stoppad i Södertälje. I Stockholm, däremot, har SD:s reklam monterats på ett antal bussar. Nobina, som kör Sl-bussarna i Södertälje, anser att alla säkerhetsfrågor ännu inte är klarlagda, skriver SvD Näringsliv.

Det var under veckoslutet som fackförbundet Kommunals skyddsombud på Nobina i Södertälje och Keolis i Stockholm förbjöd både själva affischeringen med SD-reklam och bussar med SD-reklam att köras.

Skyddsombuden menade att affischerna utsatte förarna för säkerhetsrisker och dessutom försämrade deras psykosociala arbetsmiljö.

På måndagen upphävdes stoppet av Arbetsmiljöverket och SD-reklamen började monteras på en del bussar i Stockholms innerstad. Men på Nobinas bussar är det alltjämt stopp.

– Vi utreder frågan och för en dialog med SL just nu, säger Anna Jonasson, Nobinas operativa chef i Stockholm, till SvD Näringsliv.

Enligt Keolis har inga incidenter inträffat på bussar som är försedda med SD-reklam.

Keolis pressekreterare Johan Nordfjäll säger till SvD Näringsliv att man tillsammans med facket har vidtagit en rad åtgärder.

– Bland annat ska förarna ha tätare kontakt med SL:s trygghetscentral som i sin tur ska ha extra resurser på plats som kan rycka ut vid larm.

Share Dela

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)