Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västernorrland jagar bättre anbud

Skolskjutsskylt1-300x24611Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland, Din Tur, har beslutat att avbryta den pågående upphandlingen av färdtjänst och skolskjutsar i länets kommuner. Nu ska man göra om upphandlingen för att öka konkurrensen och få in anbud som man tycker är bättre.

Det är den upphandling som gäller småfordon som nu ska göras om. Skolskjutsar med stora bussar berörs inte, erfar bussmagasinet.se.

I den ursprungliga upphandlingen av färdtjänst och skoltrafik med mindre fordon skulle anbuden vara inne före midsommar. Nu har Din Tur gått igenom de anbud man fått in och är inte nöjd med utfallet.

Din Tur vill nu ändra anbudsunderlaget för att få in bättre bud och ökad konkurrens. Enligt vad bussmagasinet.se erfar är det kostnaderna för trafiken som blev alltför stora för Din Tur. Det beror i sin tur på att anbudsgivarna ville ha ersättning för jourersättning med mera som Din Tur tidigare sluppit eller endast betalat blygsammare för.

Det nya underlaget väntas enligt Sveriges Radio P4 Västernorrland vara klart under september. Upphandlingen ska då vara klar i mitten av november för trafikstart från nästa sommar.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Vad menas med bättre tro? Vad dom inte billiga nog?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)